ע"פ הגדרות משרד הבריאות בישראל ליבוא מזון לישראל חייב באישור שירות המזון הארצי במשרד הבריאות.
יש לוודא כי היבואן המזון המיובא ואחסונו עומדים בדרישות החקיקה.
בתהליך יבוא המזון מתבצעים מספר שלבים
1. קבלת רישום היבואן
2. קבלת אישור ורישום מוקדם ליבוא משירות המזון הארצי עבור המזון טרם הבאתו לישראל.
3. בדיקת המזון בהגיעו לנמל וקבלת אישור שחרור מהנמל.
4. בדיקת מוצר המזון במקום איחסונו על ידי שירות המזון – במקרים מסויימים.
מוצרי המזון מתחלקים לקטגוריות, עבור כל קטגרויה קיימים תהליכי יבוא פרטניים שונים:
מזון מן החי.
מזון שאינו מן החי – מתחלק ל"מזון רגיש" ו "מזון רגיל"
מזון רגיש
מוצרי מזון כדוגמת מזון לתינוקות, מוצרי חלב וגבינות.
תוספי תזונה – ויטמין, מינרל או מזון אחר שהכיר בו המנהל לצריכה כמזון שמרכיביו נמצאים ברשימה.
מזון חדש.
לרשימת המזונות הרגישים לחצו כאן
מזון רגיל
מוצרי מזון כגון פסטה, ביסקוויטים סוכריות.
תוספי מזון – חומר המוסף למזון למטרה טכנולוגית כגון שימור, המתקה או צביעה, שאינו נועד לצריכה בפני עצמו כמזון או כרכיב בו.
(למעט חומרים המשמשים כמסייעי ייצור ותוספי תזונה)